thanx for being my Followers

Saturday, March 26, 2011

my FLASHBACK 2~



well today is SATURDAY! yeay!!! huhu lepas breakfast, lepak depan TV, tukar2 channel... aihh, teringat pulak kat aktiviti dulu.. tetibe ter-flashback ape yang aku penah buat time weekend cani mase study.. emmm, enjoy seh time tuh..~

ey aktiviti mende ko nih?? cite la !!!
errkkk.. chill2, orang nak cite r nih derr..isshh.

this is my 2nd entry, the continue of "my FLASHBACK" earlier.. kalo nak bace entry tu, just klik kat link tu macam biase ah..



salah satu wedding yg kitorang perform (klik kat pix utk besar)

projek yg dibuat time stdy + time weekend, iaitu time yg takde kelas.. kitorang pegi perform kat function yg bole buat extra-pocket-money la derr.. mostly function - wedding :D huhu siyes teringat balek!! rindu pon ade.. ade sape2 penah dengar??

ok cani, budak2 band akan dapat call dari wedding planner & dorang yg request nak 1pipe-band utk iring pengantin.. ala macam budak2 kompang iring pengantin, tapi kali ni pipe-band yg iring pengantin.. pipe-band?? amende tu weh!? hehe sabar la der.. pipe-band tu adelah 1band yg ade atleast 2org drummer, 2org pipers.. piper tu la yang main begpipe.. ok sape2 yg tak tau begpipe tu ape, ia telah di-explain kat entry nih jugak "my FLASHBACK", gi la bace - malas nak explain lagi :D

dalam function wedding kitorang akan perform beberapa lagu, depends on request & bayaran.. kalo bayar ciput je tak kan la nak suruh main sampai 1hari wedding tuh.. mati la weh.. tapi enjoy je bile dapat bayaran tuh.. normally RM100 la utk 1kepala.. so kalo die request 4orang palayer dlm 1band, total RM400 la.. tapi mmg ade kelainan laa, thats y ade je invitation utk main kat wedding.. sekarang ni makin ramai yg nak wat camtu.. contact2 membe yg still wat projek tuh, die bole dapat 5invitaion 1 hari.. pehhh! tapi selalunye time weekend je la an, weekdays ade kelas derr.. kalo mlm bole laa..

attire plak?? hehe kitorang akan pakai macam scottish pipe-band.. senang cite pakai skirt la, macam dalam pix tu :D emm dengar cite aritu dorang nak buat bisnes kad plak, em thats great kan?? senang nak contact kalo sape2 nak invite an.. neway, it's just 'kelainan' untuk wedding, untuk memory hari perkahwinan.. bukan untuk langgar adat or else.. kalo tak suke, it's up to you aite?? bukan sume orang sependapat an..

dah la best dapat bayaran, dapat main muzik, dapat pulak mengembirakan org2 di majlis perkahwinan tuh.. especially pengantin :D .. lepas tu kitorang jugak akan dijemput makan nasi minyak tuh.. bawah ni pix2 perform.. best! :D






p/s : well it was my great memory once.. it's cool & enjoy :D

18 comments:

nabila yoo rin said...

COMEL BAJU...

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

kenangan yang tak leh dilupakan...bestnyer kan...

KHRLHSYM said...

pipeband sangat cool weih, mana mahu beli skirt tu? aku nak pakai dengan dr.marten aku. nampak cool. hihi

Awangku Johan said...

salam ziarah dan salam perkenalan dari saya.. izinkan saya follow blog awak ek.. oleh itu, mai la singgah ke blog saya.. kalau suka follow ya.. thanks

NyetNyet said...

wedding kita pon kena panggil band. mungkin ta kena byr kot yang?

neslO_ais said...

nabila : haha comey eh? :D

nanasahir : yep, mmg xleh lupe!

KHRLHSYM : haha mmg seswai r kot :D
kalo nak bole je order kat aku.. kalo ade stock aku gtau la.huhu

neslO_ais said...

awang : jom2 follow :D

nyetnyet : nak gak?? hehe.. xde hal :D

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

nana rasa masa sekolah rndah ada join gak masa hari sukan..tapi nana tiup seruling...hehehhe

adah syuhadah said...

comelnye skirt dy..:D

W said...

comell la baju band . hihi ^^

Nadhirah-chan said...

woahh bestnyer . nanti saye kawen jemput la datang main kehkehkeh ^^ free ok ?

: husna : said...

huk alo..nape cute sangat nih!!

neslO_ais said...

nanasahir : haha itu pon satu memori best gak :D

adah : errkk malu~

W : kalo baju comey xpe la :D

neslO_ais said...

Nadhirah-chan : okeh bole!!! tp kene bagi kitorang mkn lebih..agegege :D

husna : cute eh.. agegege.. tapi better "cool". neway thanx :D

Gadis Bersapu Tangan said...

alololo..cumel..haha !
i loikkeee...

leyzajamil said...

ada plan nk bt performance kat JB tak?

jom baca ni 5 blog paling kerap dilawati 2011 tq

kucarkacir said...

comel skirt..HAHA

neslO_ais said...

Gadis Bersapu Tangan : err ramai dah org cakap camtu..agegege~

leyzajamil : boleh2, tapi kene support duit minyak..hehe

kucarkacir : huhu.. kamoo org ke-6 komen comey..thanx :D