thanx for being my Followers

Sunday, March 13, 2011

my FLASHBACK..~



tengah lepak2 saje, merehatkan diri di rumah di mlm isnin nih, tibe2 plak teringat waktu2 aku join Brass Band.. terase rindu nak pegang instrument tu lagi.. once before im very proud when i hit the drum on a song.. yep, aku join marching band & aku adelah seorang ahli percussion..

year 2006 aku start join Brass Band UiTM.. band yang taklah gah mane, tapi cukop aktif utk aku mghilangkan stress study, cukop utk memenatkan diri bile bermaen dlm function, cukop utk memberikan kepuasan bile bermaen muzik bersama dalam satu marching band.. BEST!!! tu aje expressi yg terhebat keluar bile tersenyum sorang2 teringat saat enjoy dalam band tu dulu.. its a great experience tat i wont forget at all, 4eva... :D

1st time join mmg utk suke2, coz i really love music, & y not try to learn n play atleast 1 instrument aite? yep, on december 2006, there was a "latihan intensif Brass Band".. 10hari.. 1st time aku pegang drum-stick, 1st time aku pegang drum, 1st time i played songs with other instrument... cool!! :D dlm hati, seronok & mmg nak maen lagi drum ni hari2 kalo boleh.. act my target is "begpipe", tau?? begpipe tu alat musik Scotland tu.. kalo tak tau usha la pix bwh ni.. tapi aku ade asthma plak, so tkut aku tak bole blow plak.. so aku nak maen "tenor-drum".. kenape?? sbb player tenor drum ade skill swing mallet (sejenis drum stick) drum tu.. mmg cool.. tapi last2 dpt maen "side drum" je.. its ok.. layaaann~





lepas je intensif, aku dah boleh maen dlm marching block or orchestra.. satu2 function aku join.. duit pon masyuk gak, tapi tak la bnyk pon.. & aku dah start maen drum yg up sket, snare drum yg dipanggil "hi-ten".. then aku dpt join 1 competition, 2007.. "drum-competition", Perlis - dpt no 2.. then join lagi nexyear 2008, kat Dungun - no 2 jgak.. time ni aku dah jadi senior dlm band.. & dah jadi section-leader utk percussion, walaupon tak la hebat mane.. i do try my best.. lastly join competition kat Kelantan, 2010 - 1st place !!! :D bersemagat seh..



guess which one is me??

but tats not my really last join.. ade lg competition yg btol2 last.. tu kire saat2 terakhir utk mengakhiri kerjaya sbgai pemain drum.. haha kerjaya la sgt.. tapi mmg aku dah lepaskan ahli band ni last year.. so its all are in memory now.. next entry aku cite lagi.. & lagi best kot..?hehe

p/s kepada sape2 yg dah follow tapi aku tak follow2 lagi, bgtau la eh.. letak je url kat komen bwh ni.. coz pix korang kat follower aku tuh takde link ke blog korang..so tak dpt nak follow balek..thanx :D

6 comments:

NyetNyet said...

hee imissyou ! rindu libb jugak !

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

leh buat keja part time nnti...hehe nana u da follow lum?? hehehe

neslO_ais said...

nyet2 : mis u too!!

neslO_ais said...

nana : emm ade terpikir gak nak wat part tim :D ey dah follow die laa~

Cikya said...

macam best baca masuk band..

reti main yankee jer..
hahaha :D
ketuk-ketuk sampai sengal jari... :)

neslO_ais said...

tak reti bole blaja..
best :D