thanx for being my Followers

Wednesday, March 16, 2011

aihh... BASAH!!!



harini permulaan idop aku bermula dgn BASAH.. erkk.. basah coz hujan pagi tadi laa.. pagi2 lagi dah lebat, tu yang terbayang bergaya ngan payung macam pix atas tuh.. agegege :D pehh memang best untuk sape yg tengah melayan mimpi - tidur di kala hujan pagi hari.. problemnye, aku nak pegi keje nih..! aihh.. tapi itu hujan rahmat la weh, rezeki namenye.. tak kan nak salahkan hujan an.. emm tapi ade gak ngeluh sket.. agegege :D



nak bangun pon susah gak pagi tadi, sejuk die mmg nikmat.. nak bgn subuh pon liat.. aihh, setan betol! dah siap2, buka pintu, " pehh lebatnye weh..? ".. mula la pikir cane r nak pegi keje ngan motor nih.. naek motor sampai stesen KTM je pon, tapi cukup untuk menjadi kuyup kalo ngan ujan lebat camni.. nak cepat punya pasal, mls nak cari bju ujan.. naek motor redah ujan.. err naek motor dengan payung sekali.. agegege :D serabai weh!! haha tu la idea paling bernas time tuh.. dah la hujan, sure la angin kuat + naek motor pulak, mmg berangin la, pandai plak pegi pkai payung, mmg terbalik r payung tuh.. hehe.. tapi bawa slow2 je la.. terpakse!!! redah aje..

sampai2 stesen, mmg seluar dah basah kuyup, tapi baju tak basah pon, coz cover ngan sweater lagi an.. aihh as usual, bile dah hujan train pulak problem.. em dengan tenang amek fon, call ofismate bgtau lmbt sket sampai.. mmg dah sifat aku kot, ape2 pon alwez cool.. nak kelam kabut susah hati pon bukan boleh mempercepatkan train sampai pon an?? huhu.. mybe orang KTM dah pikir pasal problem nih, so luckily there was an emergency-train provided.. so even ade problem delay, dorang dah prepared extra train.. mybe la kot..?

so takde la lambat sampai keje pon, lmbat siket je.huhu.. tapi basah2 la pegi keje.. neway cane2 pon, enjoy je :D bagi aku, tu sume 1 cerita menarik utk 1 hari ni.. setiap hari sure ade cerita baru+unik+menarik, & setiap org ade cerita dorang sendiri.. & setiap yg berlaku pasti ade hikmahnye an?? :D

4 comments:

KHRLHSYM said...

hujan untuk mensucikan bumi yang penuh dosa. sangat benci ktm fullstop. haha

neslO_ais said...

ey same la kite..
siyes benci KTM..
tapi tu terpakse..
bile laa nak siap MRT nih..

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

hhahahha...eh, tak baik gelakkan akwan kan..kena nnti br tahu..pakaila bj ujan...hehehhe mesti comei..

NyetNyet said...

sebab tu awak selalu lambat dtg date:P