thanx for being my Followers

Thursday, March 24, 2011

Sebulan Sudah~

harini kire complete la sebulan aku bekerja.. errkk? baru sebulan? aah la, baru sebulan, ngah tunggu2 gaji r nih.. agegege.. tapi baru sebulan dah nak quit, coz dapat better offer an (last entry).. baru kejap masok dah nak kua, sure la ade yg macam tak puas hati an.. standard la tuh, ragam orang.. layaannn aje :D bukan aku dapat extra gaji pon nak pikir pasal mende remeh camtu, pedulikan saje.. well, i'm cool :D

neway, sure i will mis my present job when joining ZTE later.. emm sayu plak bile pikir2.. alah baru sebulan derr, xkan r dah sentimental kot..?? huhu takde la feeling sgt, tapi bile teringat mule2 masok cam semangat je an, busy memanjang ngan keje.. poyo! agegege~

haa ni tips utk pencari kerja yg serius..

1. korang perform la sebaik mungkin bile dah dpt keje, mcm korang dah takde keje laen dah..

2. aim sumthing, sebab ape korang keje, so korang akan semangat nak wat keje tuh..

3. bersosial la siket ngan membe2 ofis, takde la boring sgt keje tuh bile ade membe an (tapi takla sosial terlebih had weh)..

4. keje2 pon, busy2 pon Allah jgn lupe :D


p/s : aihh apesal asek entry keje je derr?? bosan r.. relax2, next entry pasal laen la plak :D

9 comments:

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

betul tu....setuju sgt2...bila da pegang suatu keja tu..buat betul2..jgn suka larikan diri lak...heheheh

: husna : said...

keje elok2...
aik?! dah keje? bestnye....

zureen said...

haha. next entri!!! haha

cik lola said...

x sbar nk rse dunia berkerja...xtau la cm ne nak apply

neslO_ais said...

nanasahir : haa!! em tapi sy xlarikan diri.. dpt offer better, lari la.. agegege :D

husna : thanx eh :D

neslO_ais said...

zureen : ha la, nex entri cite laen lak :D

cik lola : sabar2, rezeki ade mane2 :D

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

betul2..nana pun kalu dpt keja yang laaagi baik..nana pun cabut!!!

Ain Tralala said...

pleaSE....belanja me! heheh ;p

Gadis Bersapu Tangan said...

beznye kje..
ta sabau den..
otk sndri jwb > PMR un lom lg..gtai..hehe..