thanx for being my Followers

Wednesday, March 2, 2011

already 1 week :D



hari ni - 02/03/2011 - cukup 1 week aku kerja kat "company tgh laut" (nickname).. hehe. paesal plak "tgh laut" weh?? saje2 je laa, mls nak bgtau da real name.. nak tau sgt cari r sendiri.. agegege~

well, this is the starting point to me - kerja contract, temporarry.. oleh kerana company ni mmg major dlm engineering, so aku accept je offer ni.. but i gonna make it as "batu loncatan" utk squeeze2 masok kat da real engineering life.. kalo ade rezeki mybe dpt jadi permanent or even engineer kat comapany ni an, who noe..? tapi sambil2 tu apply jgak la keje tmpat lain an, kalo2 ade offer yg better..

macam biase, mule2 telan je pape pun, sesuaikan diri.. aku kerja dlm ofis je ni, belom engineer lg untuk pegi site an.. neway, smart gak company nih, terase macam professional pon ade.. hehe, ye la, air die provide free untuk staff kat ofis.. tekan je nak air ape, milo? nescafe? cappuccino? mocha? teh tarik? sume ade..huhu. emm mybe die tahu keje belambak kot, staff masing2 bz depan PC, so minuman ade je kat pantry ofis..

"be an ENGINEER" - act that is my ambition, .. kalo tak really engineer pon, assistant pon kire ok, atleast bole la memuaskan hati.. huhu.. hope Allah alwez wit me.. amin~

harini jugak aku start buat O.T.. sape yg tak up-to-date tu OT means over-time la.. saje buat OT, kalo balek awal pon, sesak kot KTM tuh.. sekor2 ngan bau yang hebat lagi, so nak pulak aku join festival bau tuh.. better balek lmbt sket, jln slow sket, tak payah gelabah nak kejar2, & layan mp4 ngan bunyi drumbeat+gitar tuh.. pehh nikmat seh idop.. kalo lagu slow siket cam " lonely day " yg SOAD nyannyi tu pon smart gak.. kikiki~

plus, dpt jugak extra money kan buat OT tuh.. department aku keje ni mmg dah engineering department pon, tapi keje die tak la ke arah engineering pon, lebih kepada data+dokumen+file.. dorang amek temporary staff pon sebab ade bnyk coming projek 2-3 bulan ni, & projek lame pulak file tak close lagi, so dorang tak cukup staff nak handle sume tuh.. but its ok, keje je pape pon dulu.. it's juz d beginning aite? asalkan halal... SEMANGAT!!! hehe (",)

3 comments:

NyetNyet said...

semangat ! tahon depan ma nak suh kawen kan. hee` :D

KHRLHSYM said...

semoga berjaya. :)

neslO_ais said...

haha thanx dude~