thanx for being my Followers

Wednesday, April 13, 2011

hemm boring plak takde keje~



errkk...apesal plak takde keje?? huhu dah 3hari start keje kat company baru, as an enigneer. hehe suke weh!!! emm tapi awal2 ni rase boring plak coz dah 3hari tak boleh nak buat keje..

ey why!?
emm sebabnye laptop yg company nak provide still tak ready.. or mybe die baru nak order, & lambat sampai or die amek mase nak install2 software yg perlu utk buat keje nanti.. ape2 andaian pon, the fact is laptop takde, so xleh buat keje..

1st day bekerja
1st day nih mcm biase, rase membuak+excited+nervous laa dengan keje baru an - standard la tuh.. report duty kat lead engineer kot..? tak ingat plak position die ape... then die call another engineer bawah die, inform pasal kedatangan staff baru yg akan join.. aku laa tuh new staff tu!!! :D pastu kene pegi timesquare join grup of engineer lain, coz kat sane ade ofis yang disediakan client utk setel die punye projek.. sampai kat timesquare, dorang tanye "mane laptop??" emm jawapanku "laptop belom ready lagi, HR cakap few days lagi dapat laa"... "ow ok, kalo takde laptop tak bole buat keje laa..takpe, u relax2 laa dulu awal2 nih, nanti dah ade laptop sure busy.." hemmm.

2nd day bekerja
keadaan maseh same, laptop takde... still kene pegi Timesqure...hari ni ramai plak staff yg datang kat Timesquare buat keje.. so aku yg takde keje ni kene laa baik hati bagi seat utk staff yg laen.. means aku bebas nak jalan+merayau Timesquare macam semalam (1st day).. haha ape lagi, teros blah dari ofis tuh.. tanye2 dah dorang cane keje aku nanti, cane nak buat, & ape je yang korang buat?? tapi dorang still tak bole nak ajar coz aku takde laptop.. dorang tak reti plak nak ajar tanpe laptop.. so better aku round2 Timesquare beb! akhirnya aku tengok wayang - "World Invasion - Battle Los Angeles" ... BEST!! hehe

3rd day bekerja
haha harini lagi sempoi.. aku datang pagi kol 8 lebih, pastu kol 10pagi gak aku blah balek rumah.. haha baek balek kot :D kalo ade pape dorang kol laa.. sume orang kat rumah pelik tanye2 "ey tak gi keje ke??" errkk..hehe terase hebat plak :D
ntah ape plak nak buat esok kalo takde keje lagi..

p/s : hemm cepat la dapat laptop weh, takde r aku mkn gaji buta..hehe

15 comments:

NurAfizahMazlan said...

wa... dia dah dpt keje ghupenye... tahniah! :PP

♥CiK duYung_Ca♥ said...

bez nyer da dpt keje..ca belom dpt keje lagi.. :(

NyetNyet said...

ey esok dte la kan? dah janji ryte? ahha

neslO_ais said...

NurAfizahMazlan : haha alhamdulillah :D

♥CiK duYung_Ca♥ : ow ngah cari keje eh?? kos ape dulu??

NyetNyet : will see :D

aniswany said...

baru keje ? xdak keje rilex dulu..nnti dh byk keje xsempat nk rilex =p

♥CiK DuYuNg_Ca♥ said...

hihi..dulu amek kos mekanikal (bahan)...kat skola tenik dulu mekanikal oure la..kamu?

neslO_ais said...

aniswany : yep agree..tapi boring seh..hemm..

♥CiK DuYuNg_Ca♥ : ow ok..sy amek electrical ommunication..emm pompuan amek mechi??agak susah nak keje tu..xpe, usaha lagi :D

♥CiK DuYuNg_Ca♥ said...

ummm~ org kate rezki ade dimana2 kan..tp ca xdpt keje bukan sebab ca pompuan...tp....ummm~ tunggu entri seterusnyaa..ca mau citer.. :(

♥CiK DuYuNg_Ca♥ said...

http://cikduyung.blogspot.com/2011/04/kisah-budak-lembik-part-3-ending.html

kat cni ca ade citer nape ca xdapat keje smpai skang..huhu.. :(

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

mkn gaji buto...

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

bosan tu...takpe..kasi relaks dulu..kang seminggu 2...kang kata bz lak...bnyk kejala...itula..heheheh

missh aryeika said...

bestnye dh dpt keje , tahniah :)

zizie said...

KLU TAK DAPAT KEJE PERGI LAH ROMPAK BANK KE.,,SAMUN KE.,,RAGUT ORG KE.,,,LAGI SENANG KEJE DIA.,,BUKAN SUSAH PON,..

zizie said...

LU amik electrical ommunication??..,,keje kat TNB la bro kos sesuai..,,

Ched said...

bro, part time ada? cuti 4 bulan ni.. hahaha