thanx for being my Followers

Sunday, April 10, 2011

feveret BAND 2 : FLOPPOPPY


ey semua!
(oi xreti bagi salam ke!?)
erkk... emm SALAM..

as the title, entry ni adelah berkenaan 'my feveret band'... last entry dah cakap pasal blink 182 dalam "feveret band blink 182", kalo nak bace klik ah link tuh... so next band adelah band local, & it is FLOPPOPPY ! 'alah band local, dah la band lame weh..' haha lantak lah korang nak cakap ape, tapi floppoppy mmg salah 1 band yg best bg aku..

ok start nak cite nih.. Floppoppy ni start dengan sendirinye atau orang panggil 'indie' band.. means dorang naik dengan sendiri, bina name sendiri, lagu & muzik & lirik sumenye sendiri punye usaha.. year 1989 adelah bermulenye band ni aktif, tapi mase tu still xpopular sgt laa... dorang start dengan album inggeris.. malas nak cite panjang, lets skip to 2004-2005.. time ni start r floppoppy buat album lagu2 berbahasa Malaysia, & mendapat sambutan..!!! time ni gak dorang makin femes.. lagu dorang mmg sempoi je, & sgt senang diterima utk semua lapisan masyarakat..huhu.. even sekarang pon kalo sekali2 dorang keluar single sure best.

aku pon ade gak beli kaset (old skul) album dorang.. ade gak pegi show floppoppy & pretty ugly time tu kat angkasapuri RTM.. pehh mmg smart r floppoppy nyanyi live, serius tak tipu.. suara vokalis - Andy tuh mmg sedap+serak2 siket.. thats y floppoppy terkenal dengan live+unplugged show.. even the band's appearance is so simple & smart ofcos... time study + stress mmg lagu dorang antara lagu yg aku dgr, hi-volume..hehe..

lagu yg hit dorang : pelangi, keliru, aku dan kamu, cinta, suziela, atas nama cinta, rahsia & banyak lagi.. floppoppy pernah di-invite utk nyanyi KLWMBC (Kuala Lumpur World Marching Band Competition) theme song which is "Do The Marching Now".. cool !

p/s : love marching band...!

5 comments:

CN said...

mmg minat flop poppy pun..tamabh2 lagu cinta :)

neslO_ais said...

haha betol2 ! :D

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

nana tak minat...ehheh kalau lollipop, suka lah..hehehe

W said...

tak minat sgt flop poppy, tapi suka jugak la dgr. hehe ^_^

NyetNyet said...

sy pulak? suke awk je neslo ais oii