thanx for being my Followers

Thursday, February 10, 2011

jom LIPAH!!!

haha 'lipah' ?? act. lipah tu short-form Restoran Mamak, Khalifah kat s'alam.. lebih tepat lagi lipah kat sek7 lame dekat2 ngan ofis worldwide n Restoran Hakim lame, kg2 ade org panggil Hakim kecik - pape je r.. pesal tetibe lak an sebok cite pasal lipah?? huhu member2 kat uitm dulu yg suruh cite pasal mende nih, mybe rindu kot lepak sane.. skrg masing2 dah bertebaran ngan keje - sebok nak kawen an.. member2 yg dimaksudkan adelah housemate yg same2 sewa umah kat Kondo-Kristal - sek7, blkg fac engineering leh nampak kot kondo tuh..



haha. tgk bola, tido pon bola??


sepanjang beberape sem kat situ, lipah ni kire port lepak selepas Hakim - coz lipah xramai org, n serve die pun cam kemas sket dari Hakim.. even ade menu yg laen siket dari Hakim, macam teh 3layer - faveret hasip- , & ade gak menu makanan western.. time ade bola EPL or skrg dipanggil BPL, lipah ni antara d choosen venue dlm kepale - senang, xyah berebut sgt seat coz xramai sgt compare to Hakim.. hehe teringat lak scene man-city vs chelsea kat lipah tuh.. gamat + kecoh btol, cam stadium lak.. siap ade fanatik supporter jerit+bising2+saiko2, antaranye - "nak gocoh ke!? ", " scandal tuh!! " .. haha sume tuh kire suasana yg buat tergelak sorang2 bile teringat an.. mmg enjoy tgk bola!!

biase tak makan nasi goreng kat mamak?? selalunye orang tak pegi mamak untuk makan nasi goreng, lagi2 nasi goreng kampong - haha mmg rare kot.. tapi ni lah fakta - bukan auta..
lipah punye nasi goreng kampong nih mmg sedap - bagi kitorang la coz mmg ade je between us yg akan order nasi gorg kampong lipah nih.. nak kate lebih sedap dari org melayu masak xjugak, tp mmg sedap r - aih susah nak explain.. xpun kitorang dah kene jampi mamak tuh - haha bace bismillah kot sebelom makan..



ni sek2 la..


pas futsel2 gi lipah.. haha

time nak test or exam sure study overnite - dah tgh2 malam masing2 kepala dah 'weng', so nanti ade r sorang open ayat " weh jom lipah!! ".. hehe sure ade je yang reply " jom!! ".. dah malam2 an, jauh pulak nak lepak tmpat laen, so lipah je r port lepak - dah bosan asek lipah baru r gi Hakim.. bulan pose pun gi sahur kat lipah - cepat je nasi grg kampong siap, senang..

lepas ber-futsal pun minum2 kat lipah.. Hakim mybe ramai org coz dah popular, tapi makanan takde la sedap sgt - fact! ... lipah punye megi goreng, mee goreng mamak pun better.. tapi kitorg layan lipah kecik kat sek7 lame tuh sahaje, bukan Khulafa or Khalifa kat komersial or sek7 baru - jangan salah tmpat lak..



housemate!

8 comments:

NyetNyet said...

jom ! :D

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

jom gocoh???mai,ar!!!hu3...

neslO_ais said...

haha xnak r gocoh ngan mu..

Tohir Trowa said...

1 mor thing to add..Hakim tu port supporter Man.U... for Man.U haters Lipah is da place... hehe..

neslO_ais said...

haha agree!

chain said...

ane...nasi goreng kg one...

neslO_ais said...

chain..one = satu..
tu english an.hehe
cane nk tulis mamak punye??

muCux said...

hye fren~
thanks b my 4lowwer ya :)
jarang lpk lipah slalu lepak akim jew :)