thanx for being my Followers

Tuesday, May 3, 2011

V A C A T I O N !!!

wohoooo!!! baru je lepas weekend an, plus pulak dengan extra holiday - labour day.. maka berangkatlah aku beramai2 bersama family ke Port Dickson (PD).. hemm, bile diimbas kembali, mmg lame jugak tak pegi bercuti kat PD nih.. tapi kalo nak ikot kerja, dah 4 kali PD ni aku jejaki, coz site2 kat PD belom lagi setel.. ahh let go kejap ah pasal keje.. time utk ENJOY bercuti weh!!!

sesampai je kat PD, 30th April 2011, pehhh banyaknye manusia!! ramai betol yang vacation kat PD ni rupenye.. ingat an PD nih dah tak popular lagi coz banyak yang cakap pantai PD kotor, tercemar, bnyk sampah, minyak & macam2 lagi... tapi semua tu mungkin hanya tanggapan buruk.. mmg ternyata maseh ramai lagi yang memilih PD sebagai tmpat bercuti, tmpt berehat2.. lagi2 time weekend tu ade PESTA PORT DICKSON.. huhu mmg ramai la manusia an.. mat2 motor pon berlambak2 kot, mybe dorang wat konvoi berramai2... pehh sesak!

hotel ANCASA fully booked hari tu.. maka depan lif beraturlah para pengunjung menuggu lif.. meriah betol budak2 kecik main2 time vacation nih.. aihh aku pon sgt enjoy haritu.. tetibe lupe je kesibukan + kebisingan KL... hemm i love d moment :D well, PD takde lah terpencil sgt, tapi cukup la utk menenangkan + merehatkan diri..

hari2 swimming pool penoh, lagi2 dengan kanak2 an.. pantai pon meriah dari pagi sampai petang.. mmg salute dengan dorang yg boleh enjoy mandi2 pantai time tengah hari + panas terik.. pehhh mmg hebat!!! haha mybe dorang xkesah laa pasal kulit gelap an, coz bukan selalu dpt cuti2 utk enjoy :D bile malam pulak, pegi cari tempat ikan bakar.. haha mmg standard laa kan kalo dah bercuti tepi pantai sure nak layan ikan bakar.. makan sambil menikmati angin pantai tuh..pehhh!!! (banyak betol 'pehh' an..)... so sampai lah dekat 1 port ikan bakar nih.. suasana macam best, ramai gak orang makan situ.. hemm tapi yg tak bestnye order lambat gile sampai weh.. no wonder coz ramai orang an, and mybe they dont really prepared for so many customer.. mmg kelam kabut ah jadi die.. sure dorang tak expect semeriah ni time2 cuti labour day nih...

last2, kitorang makan ikan bakar + nasi putih share2 je.. order yg tak sampai lagi tu cancel je.. lame sgt nak tunggu.. haha cool je, enjoy d moment, nak marah pon tak guna, mende nak jadi an.. besides, vacation ni diisikan dengan aktiviti "banana-boat", "bola tampar pantai", "karaoke", "match Man-u vs Arsenal", "match Liverpool vs Newcastle", "Man-city vs Westham".. haha cuti2 pon, bola xbole tinggal... naseb ah ade skrin besar kat lobby hotel, smart ah tgk bola.. tapi tak tgk full match pon coz banyak aktiviti..huhu.. yang penting Liverpool menang weh!!!


p/s: siyes nak vacation lagii!!! :D

18 comments:

youhazreenda said...

tk penah g lg port dickson..huhu...

fatien ! said...

best ow pegi jenjalan..

neslO_ais said...

reen : cube laa pegi..best gak :D

fatien : yep!!!! nak lagi!

qellissa said...

x best lah nak pegi berkelah or vacation time cuti umum..org mesti ramai kan..

NyetNyet said...

laen kali kite honeymoon kat situ. tapi bukan 1st honeymoon la okay :)? nakkkk !

Lvynana said...

Best nyer cuti-cuti msia.

neslO_ais said...

qelissa : hemm betol gak..tapi kalo pegi time xcuti umum cam tak meriah plak an..

nyetnyet : O K E H !!! :D

Lvyana : best2!!!

tieykah said...

t maw pergi PD gak.:)

p/s:followed you.:)

eRza farEeha said...

wahh..best nye g PD..eheh

rara pinkmafia said...

wow best nya.xpenah smpai PD ag.malunya...

NyetNyet said...

tabole bawak tieykah tu. sy ta bagii !! hemmmm

neslO_ais said...

its k, ade banyak mase lagi utk gi PD ah :D

NURUL NAJWA said...

pegi PD,xpenah mndi pntai c2.. heee~

neslO_ais said...

lohh pesal?? best ah mandi2 laut..

KHRLHSYM said...

suka pergi port kelang. kehkehkeh =.="

nawza said...

pergh..payah dowh nak cari fan liverpool..ha3..syabas buat kita

Ecah Ecot said...

mase g PD 2 ade jumpe rooney x??hahaha

kakngah said...

korang tak try tunggang burung unta ke??